Fast Fashion, het begrip is je vast wel bekend. Natuurlijk was ik me er al van bewust dat het kopen van kleding zo eenvoudig is en dat er elk seizoen weer nieuwe collecties in de winkels hangen. Als de winter nog in volle gang is worden de dikke jassen al weer verdreven voor luchtige tops en fladderige broeken. Binnen het seizoen wordt er zelfs gewisseld in collecties, wat de consumptiedruk alleen maar doet toenemen. Na het zien van de Netflix documentaire The True Costs, gingen bij mij intern de belletjes nog een keer hard ringelen.

Ketens als de Primark, H&M en Zara zijn natuurlijk fantastisch. Goedkope kledingstukken, geïnspireerd door de laatste mode. Iedereen kan er trendy uitzien en met gemak zijn kledingkast maand op maand blijven vullen. Maar is dat nu wel echt nodig? Het elke keer verlangen naar meer en meer? We merken dit fenomeen trouwens niet alleen op in ‘the field of fashion’. Ook als het gaat om technologische gadgets, vakanties en interieur, zien we hetzelfde gebeuren.

Mode, het is een prachtig goed. Je lekker in je kleding voelen eveneens. Maar trek voordat je naar de winkel rent voor een nieuwe top eens eerst je kast open. Wat heb je nog allemaal voor moois liggen? Maak nieuwe combinaties en draag je huidige items met trots. Je hebt ze niet voor niets eens gekocht, want veel van die items zijn nog prachtig!

Leave a comment