De gaafste outfits, de mooiste plekken en de fijnste gezichten. Op Instagram lijkt iedereen wel een knap model te zijn met een perfect leven. Droomden we voorheen nog enkel weg bij fotoshoots in modebladen, tegenwoordig worden we op alle fronten geconfronteerd met de perfecte levens van de mensen die we online volgen. Het is dan ook eenvoudig om jezelf te verliezen in deze online creatie en je te meten aan de jonge vrouwen en heren die de hele wereld overvliegen voor het perfecte plaatje, die uren in de sportschool (lijken?) te staan voor een killer body en die zich de mooiste en duurste merken kunnen veroorloven. Maar verliezen we de realiteit niet uit het oog?

Het is enkele maanden geleden als ik met één van mijn vriendinnen spreek over haar nieuwe leven in een nieuwe stad. Ze werd geïntimideerd door de foto’s van – voor haar – perfecte leventjes op Instagram en dat maakte haar onzeker. Zij, de vrouw waarvan andere mensen zouden denken dat zij alles heeft. Want ook mijn vriendin lijkt een perfect leven te leiden als je naar haar Instagram feed kijkt. Dit zegt maar weer eens genoeg over de realiteit versus de online realiteit. Hetgeen er op Instagram gepost wordt schetst natuurlijk enigszins de werkelijkheid, maar zeker niet de gehele waarheid. En het zien van zo’n eenzijdige werkelijkheid maakt menig mens onzeker.

Instagram is – als je het mij vraagt – een heerlijk medium. Ik doe er mijn inspiratie op, kan er mijn eigen creativiteit kwijt en blijf op de hoogte van waar iedereen mee bezig is. Ik bewonder tot op zekere hoogte Instagram grootheden die de discipline hebben om te bouwen aan een Instagram account als bedrijf, maar blijf zelf toch terughoudend als het gaat om het plaatsen van openbare foto’s van mijn persoon. Misschien is het de argwaan in mijn familie als het gaat om online zichtbaarheid, misschien is het mijn toch ietwat ingetogen persoonlijkheid. Ik weet dat meer online zichtbaarheid mij zal helpen Stylemybrand.nl te bouwen, maar besef ook dat ik dicht bij mijzelf moet blijven om te kunnen slagen.

Instagram, een canvas voor al het moois uit de echte wereld. Een platform om te inspireren, geïnspireerd te raken, te verbinden en te creëren. Voor Stylemybrand.nl betekent dit op dit moment geen semi-professionele modelleshoots, maar down to earth foto’s om mijn volgens te inspireren.

Leave a comment