Media releases

Eerste editie Shit Hot Fest bij DEUS Cantina groot succes

11 april 2022

Shit Hot Fest Amsterdam

Internationale hot sauce makers en peperfans komen naar Deus Cantina voor het heetste festival van het jaar

Het Amsterdamse restaurant Deus Cantina veranderde op 9 en 10 april in een ‘tempel of hotness’ tijdens de allereerste editie van het Shit Hot Fest. 16 internationale hot sauce makers, peperfans en spice liefhebbers kwamen samen op het heetste culinaire event van het jaar. ‘Op het Shit Hot Fest pakt de peper het podium. Je ontmoet de beste hot sauce makers ter wereld en proeft zelf wat de spicy keuken zo hot maakt. Maar: op het Shit Hot Fest draait het ook vooral om fun’, aldus Neil Roake, mede-organisator Shit Hot Fest (en co-founder T-Rex Sauces).

Festival vibes

Food festivals zijn er in alle soorten en maten. Maar een event in het teken van peper en hot sauce is nieuw: ‘In het buitenland is de markt voor heet eten veel hotter dan in Nederland. En dat gaan wij – Deus Cantina en T-Rex Sauces – veranderen’, zegt Neil. Samen met zijn compagnon Frank Dekker (mede-oprichter van T-Rex Sauces en chef Deus Cantina) en Chris Bron, (restaurantmanager Deus Cantina) bedacht hij het Shit Hot Fest, dat op 9 en 10 april de Amsterdamse Herengracht ‘on fire’ zette.

Shit Hot Fest: what’s hot?

Het heetste festival van dit jaar vond plaats bij Deus Cantina. Gastland Portugal opende het event met drie van haar beste hot sauce makers (Temperus, Senhor Rito, O Petiska). Er was heel wat pit te proeven bij de 16 internationale namen uit de hot sauce wereld. Van heet, heter tot heetst. De 750m2 grote Cantina werd verdeeld in 4 ‘areas’. Er waren hot tastings en meet & greets met de makers in de Garage Kitchen, een pepper market van Westlandpeppers in de Moto Room en hot vinyl sessions in de Living Room. Als klap op de vuurpijl stond de beruchte Carolina Reaper peper in de spotlight in de Fire in the Hole Room.

Chilli Menu en taco’s dippen

‘Tijdens het Shit Hot Fest konden gasten overal in de Cantina en op het terras bestellen van een speciaal Chilli Menu. Ook wie geen kaartje had voor het event, kon dus z’n tanden in een Flaming Burger zetten’, vertelt Chris Bron. Mét kaartje konden gasten taco’s dippen, huisgemaakte corn tortillas delen of oesters kraken aan de T-Rex Mother Shucker Bar.

Cider Face Bar

Bij de Cooling Down Station (door Fountain of Youth) en de Cider Bar – gehost door The Traveling Nut – konden hot heads terecht voor verkoeling. Hier bluste je je smaakpapillen met ciders uit Nederland, het Baskenland, Galicia (Spanje), Kopenhagen (Denemarken) en Bretagne (Frankrijk).

Wedstrijd chilli eten

Op zaterdag 9 april stond verder nog de ultieme sh*t hot test op het programma: de hot chilli eating competition. Deelnemers namen het tegen elkaar op en aten de heetste pepers die er zijn. De winnaar ging naar huis met een limited edition sh*it hot toiletbril en eeuwige roem. De temperaturen liepen dus hoog op!

Shit Hot Fest Amsterdam

Comments (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.