‘Small moments of luck, bring great moments of joy’

In de afgelopen weken zijn we gezegend met prachtige zonnige dagen. Een mooi moment om de zomer te verwelkomen met de frisse High Summer collectie van POM Amsterdam. Deze sprankelende collectie doet haar naam, A Burst of Luck, eer aan. En wie kan er nu niet een beetje geluk gebruiken in deze onrustige tijden? De collectie bestaat uit heldere kleuren zoals sulphur geel en mintgroen. De kleurrijke eclectische prints geven je direct outfitinspiratie en een instant happy feeling. De prints zijn persoonlijk ontworpen door Liesbeth en Violet Lotgering, POM Amsterdam founding sisters. Een deel van de prints vertelt over de geluksmomenten van Liesbeth en Violet. Liesbeth over de print Jeux de Fleurs: “de inspiratie is een wandeling door een heerlijk geurend en kleurrijk bloemenveld wat me direct een gevoel van geluk geeft.” Dit geluksmoment komt terug in een zomerse bloemenprint, verwerkt in luchtige jurken en tops. De print ‘Confetti Kisses’ laat zien dat geluk in kleine dingen zit. Of je nu geniet van een prachtig uitzicht, een tafel vol lekker eten, een warme knuffel of mooie lach. Het leven is een confetti explosie van allerlei kleine geluksmomenten, aldus Violet en Liesbeth.

POM Amsterdam by Katja

Ook in de High summer collectie is een deel medeontworpen door Katja Schuurman, POM-fan vanaf het eerste uur. Haar geluksmomenten nemen je mee naar verre reizen, een magische zonsondergang en zelfs een ontmoeting met een draak! Het thema ‘Dragon Love’ staat voor bescherming. Katja: “Mij is verteld dat de twee meter lange draak, die ik vanuit Bali heb meegenomen 15 jaar geleden, mij en mijn huis beschermt.” Deze draak komt terug in een allover print in sulphur geel; met deze wikkeljurk heb je een look waarmee je altijd een onvergetelijke entree maakt. Katja’s favoriete moment van de dag is ‘magic hour’. Een prachtige zonsondergang, waar je met je blote voeten in het zand zit, de zon nog op je huid voelt en een heerlijke koude Margarita voor verkoeling zorgt. Dit ultieme gevoel van geluk is Katja’s inspiratiebron geweest voor de print ‘Tequila Fun’. Een print met een knipoog: de Agave plant, waar Tequila van gemaakt wordt, staat namelijk voor Katja symbool voor geluk. Deze print zien we terug in een lange rok met bijpassende singlet, gemaakt van fijne natuurlijke stoffen. Combineer deze outfit met strappy sandals en je bent klaar voor de zomer.

Last but not least; de print met het zwaaiende gelukskatje is ook in deze high Summer collectie terug te zien. Katja heeft een grote crush op de ‘Maneki Neko’ die de aandacht van klanten trekt met het geheven linkerpootje. Het is een talisman die geluk en welvaart brengt, vandaar dat hij in deze collectie niet te missen is. De print vind je terug op de heldergroene playsuit. Extra leuk: een deel van de opbrengst van de POM by Katja collectie gaat naar Return To Sender.

Comfortabele fashion

De High Summer collectie is gemaakt van natuurlijke materialen zoals cupro en viscose en luchtige stoffen zoals linnen. Kenmerkend in deze collectie zijn de details van kant en broderie in shorts, tops en zwierige jurken. POM Amsterdam ontwerpt kleding die even elegant als comfortabel is. Designs die kwalitatief en fijn aanvoelen op de huid en je sterke kanten accentueren. Mijn favoriet? De knalgele maxi-jurk met draken en panterprint!

POM Amsterdam

Leave a comment

Copyright © Stylemybrand