Indruk maken op afstand

Solliciteren in tijden van Corona, hoe doe je dat? We bevinden ons in een gekke tijd. Het coronavirus grijpt om zich heen en de gehele samenleving én economie is ontregeld. Ondanks dat er bij veel bedrijven een stop zit op het aannemen van personeel, liggen er nog genoeg kansen voor talenten zoals jij. Het solliciteren zelf gaat nu natuurlijk wel iets anders in zijn werk dan in een ‘normale’ situatie. We dienen ons immers allen te houden aan de richtlijnen van het RIVM: afstand, afstand, afstand.. Maar hoe doe je dat eigenlijk, indruk maken op afstand?

We weten allemaal hoe belangrijk het maken van een goede eerste indruk is. Mocht een eerste kennismaking, in welke vorm dan ook, slordig of zelfs onaangenaam verlopen, dan moet er veel gebeuren om deze eerste indruk uit te wissen, dan wel te buigen naar iets positiefs. Of het nu om het schrijven van een sollicitatiebrief gaat, een telefonisch interview of – in de ‘normale situatie’ – een eerste echte ontmoeting, zorg dat je goed beslagen ten ijs gaat.

Solliciteren in tijden van Corona

De gouden regels voor solliciteren (op afstand)

Jouw CV
Jouw motivatie
  • Wees beleefd en helder in jouw motivatiebrief. Beargumenteer waarom jij besloten hebt in deze tijd te solliciteren en beschrijf goed welke kwaliteiten jij het bedrijf te bieden hebt.
Kennismaking via videobellen
  • Stel je flexibel op en toon begrip voor de manier waarop de sollicitatieprocedure nu wordt georganiseerd. Een videoafspraak gepland? Zorg dat de techniek het doet en je bij het inbellen geen problemen met het internet moet constateren. En wees op tijd!
  • Ga op een rustige plek in huis zitten, met een rustige achtergrond. Hoe jouw (woon)kamer eruit ziet en wat jouw kinderen er doen, is niet interessant en leidt alleen maar af van het gesprek.
  • Om wat voor bedrijf gaat het? Wat is er de dresscode? Zorg dat je jouw outfit hier op aanpast. En nee, niet alleen de bovenkant, maar van je kruin tot aan je schoenen. Stel dat je even zou moeten opstaan om iets te pakken.. Dan wil je niet dat je joggingsbroek tevoorschijn komt
De inhoud van het gesprek
  • Het is zover, je hebt het gered tot de tweede ronde. Nu echt contact niet tot nauwelijks mogelijk is, zal het gesprek over internet plaatsvinden. Benadruk bij de eerste ‘ontmoeting’ dat je graag in een andere setting kennis had willen maken, daar het bij face-to-face contact makkelijker is nog meer informatie uit te wisselen. Wat dacht je van een handdruk, oogcontact en het innemen van persoonlijke ruimte? Desalniettemin vind je het natuurlijk fantastisch dat ze je in de gelegenheid stellen jezelf te presenteren!
  • Bereid je voor een kennismaking op afstand extra goed voor. Zoals hierboven al aangegeven mis je bij solliciteren op afstand een aantal belangrijke tools om uit te vogelen of er een match is tussen jou en de werkgever. Zorg dat je standaard sollicitatievragen voorbereid en deze snel en uitgebreid weet te beantwoorden, maar zorg er ook voor dat je gedurende het gesprek voldoende ruimte opeist om te onderbouwen waarom jij een goede kandidaat bent en aan te geven hoe jij jouw persoonlijke ontwikkelingsplan voor je ziet.
Het vervolgtraject
  • En dan.. mocht je een spetterende indruk hebben achtergelaten, dan zullen ze je wellicht vragen om nog een keer in te bellen, een opdracht te maken, of een casus uit te werken. Afhankelijk van het soort sollicitatietraject, vloeit hier een arbeidsvoorwaardengesprek uit en een eventuele aanstelling. Mijn advies voor hier aan te beginnen: zorg dat je elkaar op z’n minst één keer hebt gezien en gesproken het het echt, je een kijkje hebt kunnen nemen op je nieuwe werkplek en je een beter idee hebt gekregen van het bedrijf waar je instapt.
  • Solliciteren op afstand is mogelijk en een goede indruk achterlaten evenzo, maar om écht te zien wat voor vlees je in de kuip hebt, is een real life ontmoeting en gesprek onmisbaar!

Heel veel succes!

Leave a comment

Copyright © Stylemybrand