Kiki Multem

Opvallende tatoeages, een sprankelende persoonlijkheid en een hoop enthousiasme. Zo ken ik Kiki Multem, een influencer in de reisscene. In 2017 begon Kiki te bloggen over reizen en lifestyle op haar website www.kikimultem.com. Al snel merkte ze dat haar passie vooral over reizen ging en daarom nam ze afscheid van de lifestyle-sectie van haar persoonlijke blog. Momenteel bereikt Kiki duizenden reisenthousiasten via haar reisverhalen op de website en Instagram-account. Verder kreeg ze de kans om vlogs en verhalen te maken voor RTL Wintertijd. Blijf lezen om meer te leren over deze jonge ondernemer! Style Talk met blogger Kiki Multem

Over Kiki
  • Leeftijd: 28
  • Geboren en getogen in: Rotterdam
  • Baan: travel influencer
  • Interesses: outdoor, avontuur en wintersport

Kiki, vertel, hoe ben je ondernemer geworden?

Ik ben altijd ondernemer geweest, vanaf het moment dat ik op 17-jarige leeftijd de school verliet. Op dat moment begon ik mijn eigen bedrijf, nou ja, bedrijven. Ik heb meerdere bedrijven gehad … met een van de bedrijven besloot ik te stoppen, een ander heb ik verkocht. Wat overbleef, was mijn eigen website en mijn fotografiebedrijf. Ik werk nu als freelance reisblogger en fotograaf.

Wat was de grootste uitdaging voor je bij het starten van je eigen onderneming?

Ik heb het nooit als een uitdaging gezien. Mijn vader heeft zijn eigen bedrijf en dat is wat ik altijd al wilde. Ik zeg altijd dat ik niet gemaakt ben voor een baan van 9 tot 5 met iemand boven mij die me vertelt wat ik moet doen. Ik werk graag voor mijn eigen doel en zie de dingen waarin ik investeer groeien. Een eigen bedrijf hebben, is weten waar je voor werkt!

Waar heb je het eigenlijk geleerd, een ‘travel influencer’ te zijn?

Nergens! Dit is eigenlijk best een grappig verhaal. In 2017 heb ik in totaal 5 vakanties op Facebook gewonnen met likes en win posts. Ik begon mijn vakantiefoto’s te delen op social media en zo is het allemaal begonnen…

Vertel ons meer over je website..

Nadat ik begon met het plaatsen van mijn foto’s op social media, heb ik mijn eigen website gebouwd. Het begon met het delen van artikelen over mode, lifestyle en reistips. Nooit had ik een artikel geschreven, maar hey! Waarom zou ik het niet proberen? Na een tijdje merkte ik dat schrijven over ‘reizen’ mijn favoriete bezigheid was. Daarom heb ik besloten om mijn focus 100% te richten op het reisonderwerp. Beste beslissing ooit! Ik heb al zoveel gezien door deze keuze.

Hoe ziet jouw doelgroep eruit?

Ik deel al mijn tips met mensen die optimaal van het leven willen genieten. Van ideeën voor korte trips in Zuid-Europa tot roadtrips door Scandinavië. Ik heb zoveel leuke plekken ontdekt, die ik met al mijn volgers wil delen.

Wat zijn jouw ambities voor jouw website?

Ik hoop dat ik er eind dit jaar van kan leven. Zo… dat was best spannend om hardop te zeggen!

Als je één persoon mag noemen met wie je zou willen samenwerken. Wie zou dat zijn?

Ik vind het heerlijk om content te creëren in samenwerking met andere getalenteerde, creatieve mensen, maar ik heb geen speciale wens om met een of andere beroemdheid te werken. Ik heb de afgelopen jaren een aantal heel bijzondere vrouwen ontmoet en werk graag met hen samen. Ik vind dat vrouwen elkaar moeten steunen en elkaar moeten helpen / motiveren om te slagen in hun missies. Mijn zus, die toevallig ook blogger en auteur is, is een grote steun voor mij. Maar ook Bianca Kramer die haar eigen reisblog heeft, weet mij te motiveren. We geven elkaar tips en helpen elkaar om content te maken. Win-win!

Op welk project ben je heel erg trots?

Ik ben niet zo gemakkelijk trots. Als perfectionist wil ik altijd meer, hoger en beter. Ik zie graag mijn website groeien, net als mijn leercurve in deze branche. Ik word elke dag beter in wat ik doe. Als ik eind 2020 van mijn eigen bedrijf kan leven, zonder extra projecten te hoeven doen, ben ik zeker trots!

Style Talk met blogger Kiki Multem: hoe zit het met jouw stijl?
Kun je wat over jouw stijl vertellen

Ik weet het niet. Ik draag gewoon wat ik leuk vind. Normaal is dat een grote trui, hihi. Ik heb veel tatoeages, dat zijn mijn accessoires. Als ik reis of naar een vergadering ga, draag ik graag lange jurken, maar mijn favoriete look is toch wel mijn ski-outfit! Vooral die met de luipaardprint!

Hoe ziet jouw favoriete outfit eruit?

Hihi, hier gaan we weer. Mijn ski-outfit. Ik ben dol op de bergen en houd ervaon om in de sneeuw te zijn! Maar goed, als ik dan toch een “normale outfit” moet kiezen, is het een maxi-jurk met een hoed.

Wie is jouw stijlicoon en waarom?

Kim Kardashian. Ik hou van haar heel simpele looks in nude kleuren. Hoewel de outfits vrij eenvoudig zijn, ziet ze er altijd fantastisch uit!

Heb je ooit met een stylist gewerkt?

Nee nooit. Ik zou het graag willen proberen. Vaak koop je gewoon hetzelfde soort kleding, dus ik zou graag wat tips willen.

Als jij mijn publiek één stylingtip zou kunnen geven, wat zou dat dan zijn?

Denk niet te veel na. Pak gewoon dat stuk dat je aandacht trekt in je kast, je zult het rocken!

Benieuwd naar de reisverhalen van Kiki? Bezoek haar website www.kikimultem.com.

Style Talk met Stylemybrand gaat over ondernemen, het omgaan met uitdagingen en over het vinden van een eigen stijl. In de rubriek Style Talk spreek ik met jonge ambitieuze vrouwen over hun ambities op het gebied van carrière, personal branding en hun eigen stijl.

Leave a comment

Copyright © Stylemybrand