Style Talk met Sascha, DJ en zilversmid

Style Talk met Sascha. Maak kennis met Sascha, geboren en getogen in Amsterdam en een echte creatieve duizendpoot. Naast zilversmid is ze binnenhuisarchitect, DJ en kunstenaar. Met de drang om nieuwe dingen te creëren en uit te proberen, richtte ze Studio Sassery op. Lichtgewicht statement oorbellen, die passen bij al jouw outfits.

Style Talk met Sascha
Sascha ter Haar – founder Studio Sassery
Style Talk met Sascha: hoe ben je eigenlijk ondernemer geworden?

Ik denk dat ik altijd mijn eigen bedrijf of werk voor mezelf wilde hebben. Ik dacht gewoon dat ik het kon. Ik was in veel dingen tegelijk geïnteresseerd en wilde mezelf niet beperken door me op maar één ding te focussen. Door mezelf niet te beperken, bleef ik mij en mijn vaardigheden ontwikkelen. Uiteindelijk, toen ik afstudeerde, begon ik als freelancer met het maken van 2D / 3D-binnentekeningen. Een geweldige start als ondernemer!

Direct vanaf het begin kreeg ik veel projecten aangeboden via mijn netwerk en vrienden. Ik heb ervaren dat mond-tot-mondreclame de meest waardevolle manier is om nieuwe klanten binnen te halen. Ik heb elk project geaccepteerd dat op mijn pad kwam, een uitdaging kan ik je vertellen! Af en toe zelfs doodeng, aangezien ik nog niet veel ervaring had. Maar het heeft me op zakelijk vlak ontwikkeld en mij gemaakt tot de ondernemer die ik nu ben.

Wat vond je de grootste uitdaging bij het starten voor jezelf?

De grootste uitdaging was ikzelf. Inmiddels weet ik dat twijfels heel normaal zijn en elke ondernemer ze ervaart. Door ups en downs gaan, financieel onstabiel zijn, risico’s nemen etc. Het was moeilijk omdat deze factoren ook mijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen in twijfel trokken. Competenties die je nodig hebt bij het starten van een bedrijf. Maar uiteindelijk motiveerden deze uitdagingen me nog meer. Nu weet ik dat dit allemaal deel uitmaakt van elke ondernemersreis.

“Inmiddels weet ik dat twijfels heel normaal zijn”

Waar heb je het zilversmid vak geleerd?

Al sinds jongs af aan ben ik geïnteresseerd in sieraden. Als klein meisje begon ik al vroeg mijn eigen ontwerpen te maken. Toen ik ouder was, werkte ik bij Beadies, een kralenwinkel in Amsterdam. Een perfecte plek om mijn creatieve brein te voeden.

Naast mijn studie interieurontwerp motiveerde deze baan bij Beadies mij om een cursus goudsmeden te volgen aan de Vakschool Edelsmeden in Amsterdam. Ik kon dit gemakkelijk combineren, omdat de cursussen maar één keer per week plaatsvonden. De officiële studie in Schoonhoven heb ik echter niet gedaan. Daarom noem ik mezelf nu zilversmid en geen goudsmid.

Style Talk met Sascha
Sascha in actie
Wat is het verhaal achter Studio Sassery?

Ik was altijd op zoek naar mooie oorbellen, omdat ik het leuk vond om statement sieraden te dragen. Door oorbellen te dragen, val je op en ze zijn een geweldige manier om je stijl uit te drukken. Een fashion item waarmee je jezelf uniek kan voelen.

Ik begon mijn eigen webshop en verkocht oorbellen die ik zelf wilde dragen, maar die ik in het verleden nooit ergens vond. Sindsdien bied ik voor elk type vrouw een betaalbare collectie met sierraden in verschillende stijlen. De oorbellen kunnen bij elke gelegenheid en bij alle soorten outfits worden gedragen.

En wie kopen jouw sieraden?

Ik richt me eigenlijk op alle soorten vrouwen, van elke leeftijd. Eén ding hebben ze echter allemaal gemeen, dat is dat ze van sieraden houden en zichzelf hiermee graag willen uitdrukken. Wie modebewust is, vindt haar uiterlijk belangrijk en heeft haar eigen stijl. Mijn oorbellen collectie complementeert elke outfit en maakt het mogelijk een eigen stijl te creëren.

Wat zijn jouw ambities voor Studio Sassery?

Met Studio Sassery heb ik veel ambities. Ik ben pas net begonnen met de webshop en het eerste doel zou zijn om mijn collectie te laten groeien. Door verschillende soorten oorbellen aan te bieden hoop ik modebewuste vrouwen aan te trekken die weten dat ze voor elke gelegenheid naar Studio Sassery kunnen komen. Mijn doel is dat Studio Sassery het platform wordt waar vrouwen naartoe gaan, om te winkelen voor je speciale evenement.

Verder zou ik mijn collectie graag in meer winkels in Nederland verkopen. Op dit moment wordt Studio Sassery verkocht op alle Hutspot-locaties in Amsterdam. Hutspot heeft 3 prachtige conceptstores in Amsterdam en meer door het hele land. Een mooie kans dus..

Wie zou jij jouw oorbellen graag eens zien dragen?

Alicia Keys! Ze draagt vaak unieke en verschillende accessoires. Ik denk dat ze de statement oorbellen van Studio Sassery zou rocken!

Wat is jouw favoriete stuk uit de collectie?

Natuurlijk zijn ze allemaal mijn favoriet ;-)! Haha, maar meestal draag ik de Triple Leopard oorbellen, de Cream Marble Stone of de Cognac Hoops. Als ik een speciale gelegenheid heb, zoals een bruiloft of een feest, draag ik graag de Soft Pink Hoops of The Lucky Pink Pearl!

Style Talk met Sascha
Style talk met Sascha

Lees hier nog meer Style Talk

Style Talk met Sascha: kun je jouw kledingstijl beschrijven?

Ik zou mijn stijl omschrijven als ‘stoer’ maar vrouwelijk. Denk aan basics met expressieve accessoires zoals statement oorbellen.

En hoe ziet jouw favoriete look er dan uit?

Rechte of wijde jeans, een los vallende blouse en enkele statement-oorbellen. Dat is het!

Heb je ook een stijlicoon?

Eerlijk gezegd heb ik niet echt een stijlicoon. Natuurlijk vind ik het interessant wat Beyoncé draagt, maar ik probeer gewoon mijn intuïtie te volgen en te kijken bij welke items ik me goed voel. Eigenlijk volg ik trends niet echt omdat ik niet graag dezelfde dingen draag die iedereen draagt. Maar uiteraard is het, onbewust, van invloed op de stijlkeuzes die ik maak. Over het algemeen houd ik van ‘tijdloze’ items die van goede kwaliteit zijn en waar ik me prettig in voel. En nogmaals, style het af met enkele opvallende accessoires.

Ik druk mijzelf uit middels mijn accessoires

Heb je ooit met een stylist gewerkt?

Ik heb nog nooit met een stylist gewerkt, maar ik zou benieuwd zijn hoe een stylist mij zou kleden! Ik denk dat het cool zou zijn om een stylist te hebben voor een shoot. Soms is het goed om een ander perspectief te hebben.

Om af te sluiten: heb je een stylingtip voor mijn lezers?

Mijn stylingtip zou zijn; draag iets dat je een goed gevoel geeft en iets dat authentiek voor je is. Style het dan natuurlijk af met enkele statement oorbellen van Studio Sassery!

Benieuwd naar Studio Sassery? Bezoek de webshop!

Style Talk met Stylemybrand gaat over ondernemen, het omgaan met uitdagingen en over het vinden van een eigen stijl. In de rubriek Style Talk spreek ik met jonge ambitieuze vrouwen over hun ambities op het gebied van carrière, personal branding en hun eigen stijl.

Leave a comment

Copyright © Stylemybrand