De perfecte beach waves? Dit is het geheime ingrediënt

Golvende warrige lokken die dansen met de wind, een geweldige look voor een rommelige ‘easy-going’ dag. Ben je gezegend met een heleboel mooie krullen? Dan is deze look binnen handbereik… Heeft je genenpakket je ander haar gegeven? Geen probleem, ik help je een handje. Hoe bereik je dit perfecte casual sexy kapsel? Met het “supergeheime” ingrediënt: (zee) zout! Er zijn verschillende producten op de markt die het effect van de zee op je kapsel nabootsen. Met een goede krachtige föhn en een krultang kan deze look ook door jou worden gecreëerd. Mijn stappenplan? Je leest het hier!

Stylemybrand - Pexels

Maak je haar nat!

Voordat je gaat werken met de borstel, sprays en haarblazer, neem je een douche om je haar nat te maken. Sluit je ogen en bedenk hoe de golven je lichaam raken en het zonlicht je huid kust! Geen zin om te douchen? Gebruik een plantenspray om je haar nat te maken. Zorg dan voor handdoekdroog haar.

Een snufje zout graag

Klaar, klaar? Nu kunt u werken met een haarspray met zoutoplossing. Deze producten worden vaak verkocht onder de naam “zeezout haarspray” of “strandspray”. Spray het product door elk deel van je haar. Hang ondersteboven om de achterkant van je kapsel niet te vergeten. Heeft u krullen? Kneed vervolgens je haar in opwaartse beweging. Stijl haar? Verdeel je haar in verschillende secties (afhankelijk van de dikte van je haar) en rol je haar om je vinger.

Een warme bries

Nu kun je aan de slag met de föhn. Gebruik de zachtste stand om je haar een beetje te drogen en draai de föhn harder als je haar bijna droog is. Krullen? Föhn je haar terwijl je de opwaartse kneedbewegingen maakt. Stijl haar? Föhn de haarlokken rond je vinger. Weet u niet zeker wat het resultaat is? Spuit gerust wat van het product op je krullen tijdens het föhnen.

Finishing touch

Je zou nu een warrige haardos op je hoofd moeten hebben. Nog niet helemaal het resultaat waar je op hoopte? Gebruik een krultang om enkele grote losse krullen te maken. Een laatste snufje “zout” en je bent klaar om te gaan!

Surf Spray, Bumble and Bumble – from € 15.00
Stylemybrand - Pexels

Leave a comment

Copyright © Stylemybrand