Slippers gemaakt van autobanden, duurzamer krijg je het niet

De zomer hangt in de lucht en dat mag gevierd worden! Na weken van ‘Hollands zomerweer’ lijken tropische temperaturen Nederland eindelijk gevonden te hebben. Dit betekent dat de lange broeken uit kunnen en de rokjes dagen zijn ingeluid. En wat draag je dan aan je voeten? Slippers natuurlijk! Van teenslippers tot cross banded slippers. Indosole, een van oorsprong Balinese slippermerk, lanceerde recentelijk haar collectie slippers op de Nederlandse markt. Slippers gemaakt van autobanden, duurzamer krijg je het niet en ook nog eens hartstikke hip. Ga jij de komende dagen voor de Balinese surfvibes? Check snel het verhaal achter Indosole en hun nieuwe collectie. Tijd voor zomer, tijd voor slippers!

Het verhaal achter Indosole

Tijdens het maken van een reis door Indonesië in 2014 is Kyle Parson bewust geworden van een wereldwijd probleem: de opstapeling van miljarden gebruikte autobanden die een broedplaats vormen voor dodelijke ziektes en een grote impact hebben op het milieu. Maar liefst 60% van deze gebruikte autobanden uit Indonesië worden verzameld door fabrieken en uiteindelijk verbrand. Bij dit proces komen veel giftige stoffen vrij, die zowel lucht als grond vervuilen. Onder de naam Indosole besluit de van origine Amerikaan deze autobanden nieuw leven in te blazen door ze te recyclen en als basis te gebruiken voor de outsole van Indosole slippers. Het resultaat: duurzame, comfortabele en tegelijkertijd modebewuste slippers, passend onder elke outfit.

Indosole Europe

Indosole voor duurzaamheid

Duurzaamheid is een topic dat steeds meer aandacht krijgt, ook binnen de Nederlandse markt. Het is dan ook geen verrassing dat Kyle Parson – oprichter van slippermerk Indosole – zijn merk uitbreidt op de Europese markt, te beginnen in Nederland. Tijdens een intiem lanceringsevenement (met in achtneming van alle covid-19 maatregelen), presenteerde Parson Indosole’s visie op een duurzamere wereld. Aanwezigen werden meegenomen in het recycleproces van autobanden voor het maken van de zolen van de Indosole slippers, en kregen zelfs het rouwe materiaal in handen. Een reis van grondstof naar product, die iedere consument vaker zou moeten maken.

Tijd voor zomer, tijd voor slippers: onze favorieten

Dat de slippers van Indosole zoveel mogelijk duurzaam geproduceerd zijn, is iets wat wij aanmoedigen. Maar het oog wil natuurlijk ook wat, en daar hebben ze bij het merk goed over nagedacht. Van frisse kleuren tot verschillende modellen. Het zijn niet zomaar slippers, maar volwaardig schoeisel. Onze favorieten? Je vindt ze hieronder!

Leave a comment

Copyright © Stylemybrand