j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Search

StylemyBrand

Capsule Studio zet sterke vrouwen in de spotlight voor International Women’s Day

Het Amsterdamse modemerk Capsule Studio zet speciaal ter gelegenheid van International Women’s Day 2022 vier sterke vrouwen in de spotlight voor het delen van hun kijk op de ‘power’ van vrouwen. Het merk – dat bekend staat om zijn duurzame power suits – inspireert sinds 2020 jonge vrouwen met hun ‘power dressing’ capsule collecties en zet zich dagelijks in voor het creëren van een community van en voor sterke vrouwen. Tijdens een fotoshoot in Amsterdam geeft het merk de inspirerende vrouwen het woord.

International Women’s Day

Op dinsdag 8 maart is het weer International Women’s Day (IWD), een wereldwijd gevierde dag waarop de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen onder de aandacht worden gebracht. De dag is tevens een oproep tot actie om meer gendergelijkheid te creëren in de wereld. Het duurzame modelabel Capsule Studio zet speciaal voor deze dag vijf sterke vrouwen in de spotlight tijdens een ultieme glamour shoot in Amsterdam. “Capsule Studio is ontstaan vanuit de wens om die geweldige kracht bij vrouwen naar boven te halen en te vieren. Speciaal voor International Women’s Day wilde ik dan ook het podium geven aan vijf inspirerende vrouwen en hen de gelegenheid geven hun verhaal te delen om zo anderen te inspireren”, aldus Anna Makarova, oprichtster van het label.

Women empowerment en power dressing

Empowerment van vrouwen kan worden gedefinieerd als het bevorderen van het gevoel van eigenwaarde van vrouwen, hun vermogen om hun eigen keuzes te bepalen en hun recht om sociale verandering voor zichzelf en anderen te beïnvloeden. Een missie waar het Amsterdamse Capsule Studio volledig achter staat. Met de power suits die het merk in beperkte capsulecollecties uitbrengt, hoopt het merk vrouwen te inspireren zichzelf te zijn en uit te gaan van hun eigen kracht. “Het witte pak is al langer het symbool voor women empowerment en het tonen van politiek leiderschap”, vertelt Sabine – deelneemster aan de fotoshoot en politiek actief voor GroenLinks. “Voor mij betekent power dressing dan ook het dragen van een mooi pak – het liefst wit – met een goed paar hakken. Niet voor niets droegen Kamala Harris en Alexandria Ocasio-Cortez het witte pak als een statement. Ik treed graag in hun voetsporen en draag de Paris power suit met trots”.

Zelfvertrouwen

Over één ding zijn de vijf dames het in ieder geval eens. Een krachtig persoon is iemand die zelfvertrouwen uitstraalt, niet opgeeft en haar doelen nastreeft, ongeacht de uitdagingen die zij tegenkomt. Kleding speelt hierbij een grote rol. “Als ik me sterk wil voelen, zorg ik ervoor dat ik er goed en verzorgd uitzie. Hoe je je ook voelt, je kunt altijd een sterke look creëren. Kleding is een sterk middel om een statement te maken en me zelfverzekerd te voelen, maar bovenal voel ik me sterk als ik kan doen waar ik van houd en mijn creativiteit met anderen kan delen”, vertelt Daphne, ondernemer en moeder van twee. Maar kleding en ‘power dressing’ betekent nog veel meer volgens Eline, ondernemer en personal stylist: “Powerdressing is ook het gebruik van kleding om een bepaald ‘gezag’ uit te stralen. We hebben nu eenmaal associaties bij bepaalde kledingstukken. Door jouw outfit af te stemmen op het doel dat je wilt bereiken, geef je jezelf extra power en bouw je aan jouw personal brand”.

Hoewel deze vrouwen een zekere bescheidenheid over zich heen hebben, durven zij stuk voor stuk te beamen dat zij zich een krachtige vrouw voelen. Capsule Studio kan dit beamen en hoopt in de toekomst nog veel meer mooie verhalen van inspirerende vrouwen te mogen delen.

Over Capsule Studio

Capsule Studio staat bekend als een slow fashion merk dat kleine collecties van hoogwaardige key items ontwerpt en produceert. De filosofie achter het merk is gebaseerd op het concept ‘capsule collectie’, wat betekent dat elke collectie een multifunctionele kledingkast vormt die bestaat uit een paar items die eenvoudig samen of apart gestyled kunnen worden. Hiermee beantwoordt het merk aan de vraag naar unieke, trendy kleding, die ook nog eens op duurzame wijze en 100% binnen Europa geproduceerd wordt. Voor het ontwerpen van de collecties laat Anna zich inspireren door zelfverzekerde, succesvolle en ondernemende vrouwelijke voorbeelden uit haar netwerk die het principe van women empowerment onderstrepen.

Meer informatie: www.capsulestudio.net

Comments

 • 21 mei 2023

  I am a website designer. Recently, I am designing a website template about gate.io. The boss’s requirements are very strange, which makes me very difficult. I have consulted many websites, and later I discovered your blog, which is the style I hope to need. thank you very much. Would you allow me to use your blog style as a reference? thank you!

 • 23 mei 2023

  Thank you for your shening. I am worried that I lack creative ideas. It is your enticle that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://accounts.binance.com/en/register-person?ref=P9L9FQKY

 • 7 juni 2023

  I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

 • 19 juni 2023

  I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article. https://www.binance.com/zh-TC/register?ref=UM6SMJM3

 • 5 augustus 2023

  Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://www.binance.com/pt-BR/register?ref=UM6SMJM3

 • 21 september 2023

  Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

Sorry, the comment form is closed at this time.