j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Search

StylemyBrand
Casa Gusto Stylemybrand

Casa Gusto brengt Spanje naar Nederland

Spaanse olijfolie en servies uit Granada

Casa Gusto – gespecialiseerd in Spaanse delicatessen en keramiek – startte vanuit de liefde voor Spanje en de ambachtelijke producten die er te vinden zijn. Tijdens een ontdekkingstocht in de wereld van de Spaanse olijfoliën, bloeide er bij eigenaresse Melanie van Es een liefde op voor dit vloeibare Spaanse goud. Ze vond het dan ook hoog tijd dat ook Nederlanders kennis konden maken met de finesse van de Spaanse keuken, te beginnen met de verfijnde olijfoliën die er te vinden zijn en die elke maaltijd kleuren. “Niet alleen de zon, maar vooral het eten in Alicante is fantastisch! Tapas onder het genot van vino tinto, het verse fruit en de groenten.. Verse producten, daar draait het om in de Spaanse keuken. Bovendien ontbreekt het bij geen enkele maaltijd aan dat ene; een smaakvolle extra vierge olijfolie. En dat wil ik Nederlandse culinaire liefhebbers graag meegeven”, aldus Melanie.        

Olijfolie als wijn

In de mediterrane keuken wordt er veel met olijfolie gewerkt, zo ook in Spanje. Er is dan ook een heel scala aan olijfoliën te vinden. “In zijn zachte, frisse en delicate fruitigheid bestaan ​​er ook nuances van gras en groen blad, aangevuld met een vleugje vers hout en hooi”, is slechts één van de omschrijvingen van de Senioros de Relleu oliën die Casa Gusto importeert. Olijfolie heeft er de status van wijn en de productomschrijvingen bevatten dan ook informatie over de regio, de productiehoogte, het type olijven, de manier van oogsten, de oogstperiode en zelfs de opslag en zuurgraad van het product. En al deze elementen zijn van groot belang als het om smaak gaat.      

Een kwestie van smaak       

 Om duidelijk te maken welke smaaksensaties zich in de olijfolie bevinden is er een smaakster ontwikkeld. Deze ster is uitgewerkt door een groep expert-proevers. De tabel geeft aan hoe fruitig, kruidig ​​en bitter de olijfolie is, met daartussen de andere nuances die je in de olie kunt vinden zoals tomaat, vijg en amandelen. De waarde die elke sensorische ster vermeld, zijn relatieve waarden ten opzichten van de kenmerken van deze specifieke olijfolie.

Over Casa Gusto        

De online webshop Casa Gusto importeert hoogwaardige Spaanse delicatessen en keramiek uit Spanje. Wat begon als een ontdekkingstocht naar de Spaanse keuken, eindigde in een liefde voor het Spaanse ‘vloeibare goud’. Naast olijfoliën verkoopt Casa Gusto handgemaakte keramiek uit Grenada en binnenkort ook honingen in diverse smaken.


Meer informatie : www.casagusto.nl

Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.